علایق نسل کودکان امروز با نسل های گذشته تفاوت بسیار زیادی دارد. در گذشته شاهد کودکانی بودیم که در حیاط و فضای باز و پارک و بوستان ها به دنبال بازی به ویژه بازی های گروهی بودند اما امروزه شاهد کودکانی هستیم که تمایل بسیار زیادی برای تنهایی و گوشه نشینی و سرگرم شدن با گوشی موبایل و تبلت دارند. بسیاری از پدر مادرها برای ساکت نگه داشتن فرزندشان و یا با تفکر اینکه میبایست از دنیای امروزی عقب نماند وقت وی را با گوشی و تبلت پر میکنند غافل از اینکه این کار باید با توجه به شرایط سنی کودک و با اصول خاصی ودر طی یک مدت زمان محدود و مشخص انجام شود نه بصورت دایمی و همیشگی.
با بچه هایی که میخواهند با گوشی موبایل خودشان را سرگرم کنند چه کار باید کرد؟
شما بعنوان والدین آگاه باید نکات زیر را مدنظر داشته باشید:
- علایق و استعدادهای فرزندتان را با کمک یک روانشناس شناسایی کنید.
- برنامه های آموزشی، تفریحی و ورزشی متناسب با سن و روحیه فرزندتان را برای وی ترتیب دهید.
- با افرادی که کودکانی در سن و سالهای نزدیک فرزندتان دارند معاشرت داشته باشید تا فضای برقراری رابطه اجتماعی و قرار گرفتن در جمع را برای فرزندتان در محیطی امن ایجاد کنید.
- کودکتان را تشویق به بازی های گروهی و تعامل با همسالانش کنید.
- وی را به محیط ها بازی و پارک ببرید.
- با کودک خود وقت بیشتری را برای بازی و مطالعه کتاب و استفاده کردن از وسایل کمک آموزشی متناسب با دوره سنی اش اختصاص دهید. ترجیحا بازی های هیجان انگیز و خلاقانه.
- به هیچ وجه برای آرام کردن فرزندتان در جمع و محافل گوشی و تبلت به وی ندهید چون با این رفتار به او نشان داده اید که میتواند این فعالیت را انجام دهد .
- اگر فرزندتان از شما گوشی خواست بجای اینکه دعوایش کنید به او بگویید یک وسیله ای برایتان بیاورد، به این شکل حواس او را پرت کرده اید.
- زمان هایی که بچه شما قشقرق به راه میندازد به هیچ وجه صدایتان را بلند نکنید و بر سرش فریاد نزنید! بلکه با تن صدای پایین در مقابل او بنشینید، با آرامش و تسلط به او بگویید که وقتی داد میزند شما صدایش را نمیشنویذ! هر وقت آرام شدی خواسته ات را به من بگو. با این الگوی رفتاری شما فرزندتان را متوجه میکنید که با داد و بیداد و گریه و زاری نمیتواند خواسته هایش را از شما طلب کند و حرفش را به کرسی بنشاند.
- از جملات و کلمات منفی مانند نکن! نرو! دست نزن و … استفاده نکنید و تلاش کنید تا کار درست را از وی بخواهید و جملات مثبت بیان کنید.
- کودکانتان بیشتر از آنچه که به گفته هایتان گوش کنند مانند شما رفتار میکنند، پس تلاش کنید هنگامی که در منزل هستید زیاد خودتان را با گوشی سرگرم نکنید چرا که فرزندتان نیز همین رویه را یاد میگیرد و شما نمیتوانید به راحتی از کاری که خودتان میکنید او را منع کنید.
- تا آنجا که ممکن است فرزندتان را از بازی با موبایل دور نگه دارید اما اگر مجبور شدید، می توانید به همراه فرزندتان برای استفاده از موبایل قانون بگذارید و به آن پایبند باشید .
- از اطرافیان و اعضای خانواده تان بخواهید به هیچ عنوان تلفن همراهشان را در اختیار فرزند شما قرار ندهند، چرا که کودک شما به مرور خواهد آموخت آنچه را که شما در اختیارش نمیگزارید میتواند از دیگران دریافت کند.
- به هیچ عنوان برای فرزندتان گوشی و تبلت اختصاصی نخرید.
مهمترین سالهای زندگی هر فردی دوران کودکی است چرا که بنیان اصلی و اساسی شخصیت در سنین ابتدایی شکل میگیرد. با افزایش آگاهی و بینش خود به این امر مهم در فرزندپروری تان کمک کنید.
این امکان برای شما فراهم است تا درخواست مشاوره حضوری، مشاوره تلفنی و آنلاین و همچنین ارزیابی توسط تست های روانشناسی شخصیت و هوش را با روانشناس متخصص ثبت کنید.