یکی از بزرگترین دغدغه های امروزی زوجین مبحث خیانت است . نداشتن سواد عاطفی کافی، مصرف مواد مخدر و محرک، اختلالات شخصیت، واکنش به بحران های زندگی و رضایت زناشویی کم زوجین از جمله مهمترین دلایل بروز خیانت هستند.
هرگونه ارتباطی خارج از چهارچوب استانداردهای خانوادگی و عرف اجتماعی که منجر به حضور شخص سوم در زندگی گردد خیانت محسوب میشود. این حضور به معنی هرگونه رابطه، فکر، حس، لمس و توجه به شخص سوم است.
در خیانت فرد بی وفا یا خیانتکار بدون اطلاع و یا با وجود مخالفت و نارضایتی همسر خود که از وی بعنوان فرد آسیب دیده یاد میکنیم با شخص سومی وارد ارتباط فرازناشویی میشود. ممکن است این روابط سطحی و زودگذر و در اثر مصرف مواد و مشروبات الکی یک شبه رخ دهد و یا آگاهانه و طولانی مدت باشد.
به بیان واضح تر خیانت به چند دسته تقسیم میشود:
- خیانت عاطفی
- خیانت جنسی
- خیانت مرکب
- خیانت سایبری
خیانت عاطفی بیشتر در کسانی دیده میشود که به دنبال تجربه مجدد صمیمیت و عشق و تعلق خاطر هستند.
خیانت جنسی همانطور که از نامش پیداست برای افراد جنبه ارضای جنسی با شریک یا شرکای جنسی متعدد دارد.
خیانت مرکب ترکیبی از خیانت عاطفی و جنسی است که فرد خیانتکار علاوه بر وابستگی روانی و عاطفی با شخص سوم رابطه جنسی نیز برقرار کرده است و این رابطه به مراتب عمیق و عمیق و عمیق تر میشود.
خیانت سایبری هم که متاسفانه امروزه که در عصر تکنولوژی به سر میبریم بسیار قابل مشاهده است. در این نوع خیانت افراد به راحتی از طریق شبکه ها و فضای مجازی با دیگران ارتباط برقرار میکند، کما اینکه این گفتگو منجر به بحث عاطفی و جنسی هم نشود باز نام آن خیانت است چرا که به دور از اطلاع همسر در حال رخ دادن است.
بعضی بر این گمانند که اگر با همسر خود رابطه همه جانبه خوبی داشته باشند و در خلوت خود نیز به روابطی که دوست دارند بپردازند این خیانت نیست! یا اگر دور از چشم همسر خود برای فرد دیگری از نظر مالی یا زمانی؛ وقت و انرژی صرف کنند چون به همسر آسیبی نرسیده و از وی چیزی کم نشده این خیانت نیست!
برخی دیگر طرف مقابلشان را مقصر جلوه میدهند که تقصیر اونه که من خیانت کردم! در صورتیکه خیانت به هیچ وجه توجیهی ندارد و در همه حال شخص بی وفا مقصر است.
در صورتیکه هرگاه یکی از زوجین مساله ای را با علم بر اینکه اگر همسرش متوجه بشود ناراحت میشود و کیفیت زندگیشان افت میکند پنهان کند نمونه بارز خیانت را انجام داده است.
درمان خیانت
خیلی از افراد حتی فکر نمیکنند این خطر ممکن است در کمین زندگیشان باشد بنابراین اقدامات لازم برای حفظ صمیمیت و تعهد را در رابطه زناشویی شان نادیده میگیرند. خیانت بزرگترین درد در زندگی مشترک است که به راحتی قابل درمان نیست.
زوجین بسیار زیادی بعد از خیانت میتوانند با کمک روانشناس و زوج درمانگر متخصص بحران پیش آمده را مدیریت کنند اما برخی دیگر هم با بی توجهی به این مهم دچار طلاق عاطفی، فرسودگی زناشویی و در نهایت طلاق خواهند شد.
برای درمان خیانت به عوامل وحدت ساز نیاز داریم تا با کمک راهکاری علمی و عملی روانشناسی به زوجین کمک کنیم از این مرحله عبور کنند.
عواملی مانند:
- امید،
- همدلی،
- صداقت،
- تعهد به رابطه،
- فروتنی،
- پذیرش اشتباه،
- اقرار به اشتباه،
- میل به جبران اشتباه و
- تلاش برای اعتماد سازی.
امروزه این امکان فراهم است تا شما برای داشتن زندگی و رابطه زناشویی با کیفیت تر به شناخت بهتری از خودتان و طرف مقابل برسید.شما میتوانید درخواست مشاوره حضوری، مشاوره تلفنی و آنلاین و همچنین ارزیابی توسط تست های روانشناسی شخصیت خود را با روانشناس متخصص ثبت کنید.