طلاق یکی از استرس زا ترین اتفاقات زندگی افراد است. با افزایش نرخ طلاق به ناچار با مرحله ای با عنوان سوگ بعد از طلاق روبه رو می شویم. سوگ بعد از طلاق به حال و هوای روانی افراد پس از جدایی میپردازد.
نگرش به رابطه خیلی مهم است؛ اینکه فرد بعد از طلاق احساس شکست میکند و یا از طلاق خشنود و راضی است! برخی طلاق را بن بست زندگی و نابودی تمام آرزوهایشان میدانند و برخی به دلیل اینکه از یک موقعیت منفی و آزاردهنده و پرفشار خارج شده اند احساس شعف و شادمانی دارند. باورها و طرز فکر افراد در حال روانی و پذیرش بعد از طلاق تاثیر بسزایی دارد.
5 مرحله سوگ بعد از طلاق
افراد بعد از طلاق 5 مرحله سوگ را خواهند گذراند و حضور یک روان شناس و مشاور متخصص در مراحل پیش از طلاق، حین طلاق و بعد از طلاق کمک بسیار زیادی خواهد کرد.
- مرحله اول انکار است؛ پذیرش اینکه این اتفاق در زندگی افتاده کار سختی خواهد بود.
- مرحله دوم خشم است؛ شما از خودتان. خونواده ها . طرف مقابل یا هرکس و هرچیزی که باعث رنجتان شده عصبانی خواهید بود.
- مرحله سوم چانه زنی؛ در این مرحله به دنبال دلایل و توجیهاتی در ذهنتان میگردید.
- مرحله چهارم افسردگی؛ اوج فشار روانی را در این مرحله احساس میکنید .
- و در نهایت مرحله پنجم پذیرش؛ مرحله ای که گذار از تمام مراحل آزاردهنده است.
پذیرش خیلی مهم است که ما هر اتفاقی که در زندگیمان جریان دارد را بپذیریم و مسولیت کارها و تصمیماتمان را بی چون و چرا قبول کنیم.
همه ی انسان ها احساس خشم و غم و اندوه و افسردگی را تجربه میکنند و این کاملا طبیعی است. نکته ایننجاست که ما باید یاد بگیریم با احساسات و هیجانات منفی نجنگیم و سرکوبشان نکنیم؛ فکر نکنیم این اتفاقات بد فقط برای ما می افتند. 2 هفته تا 6 ماه طول میکشد تا شما بتوانید شرایط را کاملا درک کنید اما بعضی ها تا سالهای سال درگیر گذشته باقی می مانند و کیفیت زندگیشان فدای افسوس ها خواهد ماند.
راهکارهای زمان سوگ بعد از طلاق
در این مدت شما میباست تخلیه هیجانی انجام دهید. گریه کنید. جیغ بزنید . خودتان را خالی کنید . با طرف مقابل در خلوت خودتان حرف بزنید و دغدغه های ذهنی و رنجش هایتان را بیان کنید.
اگر نیاز دارید بخوابید. اگر نیاز دارید تنها باشید. به خودتان سخت نگیرید.
شما باید این دوره را بگزرانید. قرار نیست به خودتان بگویید خیلی قوی هستید! قرار نیست از خودتان خیلی انتظار داشته باشید! قرار نیست بگویید نه تو نباید گریه کنی چون اون ارزشش رو نداره!
شما نیاز به یک ددلاین و مدت زمان مشخص دارید تا در اون زمان بتوانید فکرتان را آزاد و رها و آرام کنید.
اول از همه نیاز دارید تاself love را در نظر بگیرید . یعنی باید به خودتان برسید و خودتان را مرکز توجه قرار بدهید. لباس های جدید بخرید. آرایشگاه بروید. هرکاری که برای شما معنی رسیدن به خودتان و در اولویت قرار دادن خودتان است را انجام بدهید. برای خودتان لذت ، شادی، تفریح و آرامش خلق کنید. به سفر بروید. غذای خوب بخورید و رژیم غذایی سالم داشته باشید.
کارهای معنادار انجام بدهید تا زندگیتان را غنی کنید. کلاس ورزش، یوگا، شنا، موسیقی و هرچیزی که برایتان هیجان انگیزاست.
ترجیحا با دوستان صمیمی و امن ارتباط برقرار کنید. دوستان همجنس بسیار کمک کننده هستند. سعی کنید وارد رابطه با جنس مخالف نشوید! حداقل برای مدتی تا بتوانید خود واقعیتان را قوی کنید.پیش کسانی باشید که دوستشان دارید . در مواجهه با اعضای خانواده و دوستان هم نقل مجلس نشوید که بخواهند راجع به طلاق و رابطه و همسر سابق شما صحبت کنند.
هرگز سعی نکنید سراغ دوستان مشترک با همسر سابقتان بروید . هر رابطه ای که شمارا به گذشته وصل نگه دارد میتواند مخرب باشد.
در مرحله پس از طلاق سعی کنید از این مثلث خودتان را دور نگه دارید!
سکوت، تنهایی، تاریکی
از این مثلث فرار کنیند . نگزارید در این حالت قرار بگیرید. اگر در فضای فکر و خیال و مرور گذشته غرق شوید نشخوارهای فکری رهایتان نخواهند کرد.
سعی کنید در طول روز زمانی در حدود 20 دقیقه را برای تجزیه و تحلیل و مرور اتفاقات و افکار راجع به طلاق در نظر بگیرید ولی خارج از این تایم درگیر این مساله نشوید چون برای شما حاصلی نخواهد داشت و فقط باعث تضعیف روحیه شما میشود. هدفه از این تایم تفکر هم رسیدن به پذیرش و آگاهی بیشتر شماست که بتوانید نقش خودتان را بپذیرید و از تکرار اشتباهات سابق جلوگیری کنید.
در نهایت حضور یک روانشناس متخصص برای گذار شما از مرحله سوگ پس از جدایی بسیار کمک کننده خواهد بود. این امکان برای شما فراهم است تا درخواست مشاوره حضوری، مشاوره تلفنی و آنلاین و همچنین ارزیابی توسط تست های روانشناسی شخصیت خود را با روانشناس متخصص ثبت کنید.