تا ازدواجی نباشد طلاق و جدایی رخ نمیدهد و تا طلاقی نباشد هم ازدواج مفهوم روشنی ندارد. شاید ساختن و شروع یک زندگی مشترک با وجود تمام دغدغه ها و مشکلات امروزی کار آسانی نباشد اما قطعا مراقبت و حفظ آن زندگی به مراتب کار پیچیده تر و مهمتری است.
متاسفانه امروزه شاهد بالاتر رفتن سن ازدواج و بیشتر شدن نرخ طلاق هستیم. مسائل بسیار زیادی بر این مورد تاثیرگزار است؛ از صفت های شخصیتی و سبک تربیتی خانواده گرفته تا فشارهای اقتصادی و اجتماعی.
هیچ فرد عاقل و بالغی ازدواج نمیکند تا طلاق بگیرد اما گاهی در برهه هایی از زندگی افراد با توجه به تجربیات و اتفاقات پیش آمده در زندگیشان طلاق را تنها راه چاره میبینند . نکته قابل توجه برای ما اینست که طلاق باید به عنوان آخرین راهکار مدیریتی ازدواج انتخاب شود. باید به این نکته توجه داشت که در یک ازدواج پرتنش بهای بیشتری میپردازیم تا یک جدایی.
اما به نظر شما چه زمانی میتوان گفت بهترین تصمیم طلاق و جدایی است؟
وقتی که نمیتوانید برای با بحرانهای زندگی کنار بیایید آنها را درک کنید و زمانیکه هیچ راه حل منطقی برای آنها پیدا نمیکنید شاید طلاق بتواند گزینه ای باشد که مطرح شود.
طلاق وجدایی راه خروج از زندگی پرتنش است اما مورد تایید همه نیست؛ اگرچه که نفی هم نشده است.
ما با این حقیقت رو به رو هستیم که هرچه طلاق های کمتری در جامعه داشته باشیم بار روانی ناشی از آن روی افراد و خانواده ها کمتراست. اما متاسفانه شاهد افرادی هستیم که به هر دلیلی به دنبال طلاق و جدایی هستند! به همین دلیل است که توصیه میشود هر زوجی که احساس میکند با نارضایتی و تعارض در زندگی مشترکش روبه روست پیش از آنکه خیلی دیر شود نظر و راهنمایی یک روانشناس متخصص را جویا شود و از درد و دل های بی اثر با اعضای خانواده و دوستان بپرهیزد.
به این نکته توجه کنید که روانشناسان در موضوع طلاق به دنبال مقصر نیستند! بلکه به دنبال ایجاد فهم و پذیرشی هستند که هرکدام ازطرفین مسئولیت اعمال و رفتارهای خودش را بپذیرد. هر فردی باید خودش به نقطه ای برسد که ایراد کارش کجاست؟ ولی متاسفانه اکثر افراد ضعف های خود را نمیبینند و فقط به دنبال عیب جویی از طرف مقابل هستند. خیلی از زندگی ها با پذیرش همین موضوع به ظاهر ساده میتوانند اصلاح و تا سالها تداوم یابند.
عمده مشکلات زوجین در جهت حذف امتیازات از دیگری و افزایش امتیازات برای خودشان است.
تعارض در زندگی زناشویی زمانی اتفاق میفتد که رفتار یکی از زوجین با توقعات طرف دیگر همسو نیست.
زوجین میخواهند همدیگر را تغییر بدهند . هرکسی از سمت خودش فشار می آورد . هرکسی خودش شرط میگزارد و مشتاق به شنیدن هم نیست.
در بحث مشاوره طلاق مشکل روانشناسان با زوجینی است که با علاقه و تمایل خودشان برای مشاوره مراجعه نمیکنند.
خیلی از زوجین زمانی وقت مشاوره تخصصی با روانشناس را میگیرند که دیگر جانی برای رابطه باقی نمانده است و عملا رابطه مرده است! فقط حکم قانونی برای آن صاد نشده است!
بعد قانونی و وکالت با بعد روانشناختی و مشاوره کاملا متفاوت است. مشاوره طلاق امری بسیار حساس است چراکه با سرنوشت و آینده آدم ها ارتباط مستقیم دارد.
امروزه این امکان فراهم است تا شما قبل از هر تصمیمی برای بررسی شرایط زندگی و رابطه زناشویی تان و رسیدن به شناخت بهتری از خود و طرف مقابل تان درخواست مشاوره حضوری، مشاوره تلفنی و آنلاین و همچنین ارزیابی توسط تست های روانشناسی شخصیت خود را با روانشناس متخصص ثبت کنید.