اضطراب نگرانی مداوم نسبت به خطرها(درونی یا بیرونی)، ناایمنی و یا تهدیدی است که فرد منبع آن را درک نمی کند و مبهم است. ما شاهد بروز اضطراب در بزرگسالان و حتی کودکان هستیم. اضطراب هشداری است که فرد را گوش به زنگ میکند.
علائم اظطراب
فرد مضطرب
- دلشوره مداوم و بی دلیل،
- ترس و نگرانی،
- تحریک پذیری،
- طپش ناگهانی قلب،
- افزایش و کاهش فشار خون،
- حس سرخ شدن صورت و خجالت ناگهانی،
- لرزش بدن،
- تکرر ادرار،
- فشار در سینه،
- عرق کردن،
- خشکی دهان ،
- اختلالات گوارشی،
- تغییر تنفس،
- عدم اطمینان،
- مشکل در تمرکز و حافظه،
- مشکلات خواب،
- لرزش یا
- پرش در عضلات
- ناراحتی و دلسردی،
- و درماندگی را تجربه میکند.
در برخی کودکان:
- پناه بردن به بزرگسال وبرون ریزی عاطفی،
- خشم،
- تخریب گری،
- فزون کنشی،
- اختالل های حرکتی ،
- دندان قروچه و
- کابوس شبانه مشاهده میشود.
همه اینها میتواند نشانه ها و علایمی از اضطراب باشد که نشان میدهد بیش از هرچیز دیگری نیاز به درمان آن توسط یک روانشناس متخصص و درصورت نیاز مراجعه به روانپزشک جهت درمان دارویی دارید.
یادگیری تکنیک های تن آرامی،ریلکسیشن و تنش زدایی عضلانی میتواند در بهبود علایم اضطرابی شما بسیار زیاد موثر باشد.
دلایل بروز اظطراب و تاثیرات آن
اضطراب میتواند به دلیل عوامل زيست شناختی و جسمانی، عوامل محيطی و اجتماعی، عوامل ژنتيکی و ارثی و استفاده از مواد مخدر و دارو های روان گردان در افراد بروز پیدا کند.
اضطراب با تاثیری که برافکار، اندیشه ها، عواطف وانگیزه ها ازیک سو و جنبه های فیزیولوژیکی ازسوی دیگر می گذارد، توانمندیهای روانی وجسمانی راکاهش داده ومقاومت بدن وروان راپایین آورده واز طریق مختل ساختن سیستم ایمنی بدن ، فرد را درمعرض انواع بیماریهای روانی وجسمانی قرارمی دهد .
اضطراب به دوسته طبیعی و پاتولوژیک تقسیم میشود:
اضطراب طبیعی
- در وضعیتهای تهدید کننده بروز میکند. در این حالت وضعیت روانی مبتنی بر تشویش ونگرانی، با تغییرات فیزیولوژیکی همراه است که فرد را برای دفاع یا فرار(جنگ یا گریز) آماده می کنند از جمله افزایش سرعت ضربان قلب،فشارخون،سرعت تنفس،تنش عضالت وفعالیت دستگاه عصبی سمپاتیک همیشه اضطراب در حدی اعتدال آمیز وجود دارد به عنوان پاسخی سازش یافته تلقی می شود
- اضطراب طبیعی سازندگی وخلاقیت را در فرد ایجاد می کند
اضطراب پاتولوژیک
- پاسخ تناسبی با تهدید نداشته باشد وبیش از حد طول بکشد.یا در موقعی تهدیدی وجود ندارد بروز کند.تفاوت با طبیعی در شدت ومدت است.
در بحث اختلالات اضطرابی مشکلاتی از قبیل آگورافوبیا، اضطراب فراگیر، فوبیاهای خاص و … نیز وجود دارد که در مقاله دیگری به توضیح آنها خواهیم پرداخت.
این امکان برای شما فراهم است تا درخواست مشاوره حضوری، مشاوره تلفنی و آنلاین و همچنین ارزیابی توسط تست های روانشناسی شخصیت خود را با روانشناس متخصص ثبت کنید.