از دیدگاه روانشناسی افسردگی یک اختلال خلقی و دوره ای از زندگی فرد است که می تواند به دلایل مختلف ژنتیکی، فیزیولوژیکی و هورمونی و تحت تاثیر شرایط پیش آمده در روند زندگی افراد رخ دهد.
در زندگی ما لحظات سخت و ناراحت کننده ای وجود دارد از قبیل مشکلات، شکست ها و ناکامی ها، از دست دادن عزیزان و بحرانهایی که گاهی باعث میشود احساس بدی به ما دست دهد. در شرایط نرمال این هیجانات منفی زودگذر و ناپایدار هستند با این وجود کسانی نیز وجود دارندکه این حس ها را برای مدت طولانی تری و به شکلی عمیق تری تجربه می کنند.
افسردگي روی یک طيف قرار دارد و در مراحل ابتدايي حتي بشدون دارو قابل درمان است ولي اگر عميق و ماندگار شود افراد باید وقت، انرژی و هزینه زیادی را برای درمان در نظر بگیرند.
خیلی از افراد افسرده هستند ولی حتی گمان نمیکنند، برخی ممکن است در ظاهر بسیار آراسته و خوش انرژی باشند اما در درون دچار این حالت خلقی نا به سامان باشند. پس حقیقت تلخی که وجود دارد اینست که همیشه نمیتوان از ظاهر افراد تشخیص داد که آنها افسرده هستند یا خیر، حتی ملاک سن نیز در این مقوله مطرح نیست چرا که همه افراد از کودکان تا بزرگسالان میتوانند به این مساله مبتلا شوند. به طور کلی افسردگی این قابلیت را دارد که روی تمام جنبه های زندگی فرد مانند سلامت جسمانی، ارتباطات خانوادگی، روابط دوستانه، شغل، تحصیلات و … اثر منفی بگزارد.
علایم افسردگی
علایمی که به آنها اشاره میکنیم میتوانند از نشانگان افسردگی باشند. اگر شما علایم زیر را در وجودتان احساس کنید میبایست حتما به روانشناس متخصص مراجعه کنید تا از نظر بالینی مورد ارزیابی و مصاحبه قرار بگیرید.
- احساس غم،
- کم حوصلگی و خستگی،
- نا امیدی،
- تحریک پذیری،
- عدم لذت از دنیا و زندگی،
- عادی شدن همه چیزهایی که روزی برای شما هیجان انگیز و جالب به نظر میرسید،
- بیقراری،
- میل تنهایی و گوشه گیری،
- تغییر اشتها،
- تغییر در وزن،
- کاهش انرژی جنسی،
- افکار مرگ و خودکشی و در مواقع خاص اقدام به خودکشی،
- افراد افسرده ممکن است گاها بی اختیار آه بکشند و افکار منفی در ذهنشان مرور شود،
- انگیزه لازم و برای شروع یا به سرانجام رسوندن کارها نداشته باشند.
علل افسردگی
- افکار منفی و نشخوارهای فکری نسبت به آنچه در گذشته اتفاق افتاده است و احساس مداوم گناه، امنیت روانی افراد را تحت تاثیر قرار میدهد.
- تغییر فصل،
- شرایط هورمونی،
- بارداری،
- زایمان و مواردی از این قبیل نیز میتواند دال بر این موضوع باشد.
درمان افسردگی
- مراجعه به روانشناس و تلاش برای روان درمانی،
- مراجعه به روانپزشک در صورت نیاز به دارو درمانی،
- انجام فعالیت های مفید مثل ورزش کردن،
- معاشرت با افراد مثبت،
- تلاش برای تغییر در الگوی فکر و احساسات و رفتار،
- تلاش برای تغییر الگوی خواب و تنظیم استراحت که منجر به جبران کمبود انرژی میشود،
- اجتناب از مصرف الکل و دخانیات از جمله اقدامات مهمی است که در کنترل و درمان افسردگی به شما کمک میکند.
این امکان برای شما فراهم است تا درخواست مشاوره حضوری، مشاوره تلفنی و آنلاین و همچنین ارزیابی توسط تست های روانشناسی شخصیت خود را با روانشناس متخصص ثبت کنید.